Husmanskost

Kalops

Kalops

Klassisk eller Skånsk kalops? Det stora internetoraklet…

Levergryta med bacon

Levergryta med bacon

Levergryta är en rätt som ganska många rynkar på näsan åt, men nästan lika många älskar det. Det är en…

Dillkött

Dillkött

Dillkött är en svensk husmansklassiker som nästan fallit i glömska, kanske för att det tar ganska lång tid att göra…

Pyttipanna

Pyttipanna

En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat om man tar sig lite tid och ger råvarorna en extra tanke, men…

Wallenbergare

Wallenbergare

Wallenbergare är något av det mest klassiska man kan göra med färs. En riktig Wallenbergare består av kalvfärs, men det…

Vinter

Grillad sparris med parmesan

Grillad sparris med parmesan

Sparris hör till de där sakerna som ofta misshandlas till oigenkännlighet. Allra godast tycker jag…

Sparrissoppa

Sparrissoppa

Jag vägrar koka sparris i vatten, smakämnena är vattenlösliga. Så jag steker dem i rikligt…

Rulla till toppen